Čokoládový fondant
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek
Suroviny
- hladká mouka 2 lžíce
- hořká čokoláda 70% 150 g
- bílá čokoláda 50 g
- mořská sůl 1 špetka
- máslo 100 g
- cukr krupice 125 g
- vejce (L) 4 ks
- na ozdobu
- kakao 1 ks
- šlehačka 1 ks
- vanilková zmrzlina 1 ks
- podle potřeby
- máslo na vymazání 1 ks
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
6 menších formiček (báboviček) důkladně vymažeme máslem, dno vyložíme pečícím papírem.
Čokoládu se špetkou soli dáme do misky a rozpustíme v páře. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme čokoládu a zlehka zatřeme mouku. Hmotu rozdělíme do mističek, z bílé čokolády odlomíme 6 kostiček (zbytek je na ozdobu) a vtlačíme každou kostičku do těsta tak, aby byla zakrytá. Bábovičky dáme na 1 hodinu do ledničky.
Troubu předehřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C, pečeme přesně 12 minut. Po vyjmutí z trouby necháme 4 minuty stát, pak zlehka poklepeme na dno formičky a vyklopíme na talířek.
Bábovičky s horkým srdcem (čokoládový fondant) podáváme teplé, poprášené kakaem, posypané strouhanou bílou čokoládou a s kopečkem vanilkové zmrzliny. Můžeme přidat i kopeček sladké nebo kysané šlehačky.
Čokoládový fondant je hotový asi za 30 minut plus 1 hodina chlazení.
Čokoládu se špetkou soli dáme do misky a rozpustíme v páře. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme čokoládu a zlehka zatřeme mouku. Hmotu rozdělíme do mističek, z bílé čokolády odlomíme 6 kostiček (zbytek je na ozdobu) a vtlačíme každou kostičku do těsta tak, aby byla zakrytá. Bábovičky dáme na 1 hodinu do ledničky.
Troubu předehřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C, pečeme přesně 12 minut. Po vyjmutí z trouby necháme 4 minuty stát, pak zlehka poklepeme na dno formičky a vyklopíme na talířek.
Bábovičky s horkým srdcem (čokoládový fondant) podáváme teplé, poprášené kakaem, posypané strouhanou bílou čokoládou a s kopečkem vanilkové zmrzliny. Můžeme přidat i kopeček sladké nebo kysané šlehačky.
Čokoládový fondant je hotový asi za 30 minut plus 1 hodina chlazení.
Podobné recepty
- » ČOKOLÁDOVÝ FONDÁNT S MRAŽENÝM ZAKYSANÝM KRÉMEM A MERUŇKOVOU OMÁČKOU
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Čokoládový fondant
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Čokoládový cheesecake z Mascarpone
(Hodnocení: 1.49 - hlasovalo 37x) - » Čokoládový dort babičky Kačerové
(Hodnocení: 1.21 - hlasovalo 14x) - » Piškotová roláda s čokoládovým krémem
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 14x) - » Gâteau au Chocolat (francouzský čokoládový koláč)
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 9x) - » Střecha z Bebe sušenek s banánem a čokoládovým krémem
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 11x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012732) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292269) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236115) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223327) - » Couračka
(Navštívilo: 150667) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128290) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112872)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy