Skvělá jahodová bublanina
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek
Suroviny
- na ozdobu
- vanilkový cukr 1 ks
- podle potřeby
- čerstvé jahody 1 ks
- tuk na vymazání 1 ks
- hrubá mouka na vysypání 1 ks
- těsto
- mléko 125 ml
- vanilkový cukr 1 balíček
- hrubá mouka 250 ml
- prášek do pečiva 1 balíček
- stolní olej 250 ml
- vejce 4 ks
- cukr krystal 250 ml
- hladká mouka 250 ml
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 12
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Plech na kterém budeme bublaninu péct, dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou (i okraje).
Cukr, vejce a vanilkový cukr šlehačem dobře ušleháme, potom přidáváme po troškách olej a opět vyšleháme, poté mléko a vyšleháme. Takto opakujeme, dokud nespotřebujeme olej i mléko. Když je hmota dobře vyšlehaná, přisypeme mouku s práškem do pečiva a opět dobře promícháme.
Těsto na bublaninu nalijeme na plech a nahoru poklademe jahody. Řadu kolem okraje plechu uděláme o kousek dál od plechu (cca 1,5 - 2 cm). Větší jahody krájíme napůl a pokládáme je řezem na těsto, menší dáváme celé.
Troubu mezitím vyhřejeme na 180 °C. Jahodovou bublaninu pečeme cca 25 minut. Před koncem pečení špejlí vyzkoušíme, zda těsto nelepí. Je-li bublanina upečená, vypneme troubu a bublaninu v troubě necháme ještě pár minut odpočinout s trošku pootevřenými dvířky u trouby. To proto, aby nedostala z rozdílu teplot šok a nepřiměřeně neklesla. Necháme ji v troubě ještě cca 3 - 5 minut. Podle barvy bublaniny, aby se nespálila.
Skvělou jahodovou bublaninu vyndáme na podložku a necháme vychladnout. Je-li již hodně vychladlá, posypeme ji vanilkovým cukrem.
Mouku do těsta doporučuji přes nějaké jemnější sítko prosít. Mouka se načechrá, okysličí a lépe kyne.
Je to velice rychlý recept na bublaninu a opravdu super dobrý.
Cukr, vejce a vanilkový cukr šlehačem dobře ušleháme, potom přidáváme po troškách olej a opět vyšleháme, poté mléko a vyšleháme. Takto opakujeme, dokud nespotřebujeme olej i mléko. Když je hmota dobře vyšlehaná, přisypeme mouku s práškem do pečiva a opět dobře promícháme.
Těsto na bublaninu nalijeme na plech a nahoru poklademe jahody. Řadu kolem okraje plechu uděláme o kousek dál od plechu (cca 1,5 - 2 cm). Větší jahody krájíme napůl a pokládáme je řezem na těsto, menší dáváme celé.
Troubu mezitím vyhřejeme na 180 °C. Jahodovou bublaninu pečeme cca 25 minut. Před koncem pečení špejlí vyzkoušíme, zda těsto nelepí. Je-li bublanina upečená, vypneme troubu a bublaninu v troubě necháme ještě pár minut odpočinout s trošku pootevřenými dvířky u trouby. To proto, aby nedostala z rozdílu teplot šok a nepřiměřeně neklesla. Necháme ji v troubě ještě cca 3 - 5 minut. Podle barvy bublaniny, aby se nespálila.
Skvělou jahodovou bublaninu vyndáme na podložku a necháme vychladnout. Je-li již hodně vychladlá, posypeme ji vanilkovým cukrem.
Mouku do těsta doporučuji přes nějaké jemnější sítko prosít. Mouka se načechrá, okysličí a lépe kyne.
Je to velice rychlý recept na bublaninu a opravdu super dobrý.
Podobné recepty
- » Skvělá domácí majonéza
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 9x) - » Skvělá míchaná vajíčka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skvělá specialitka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skvělá šunková pomazánka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skvělá játrová pomazánka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skvělá pomazánka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Skvělá pomazánka na jednohubky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1021987) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 340415) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 242972) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 239080) - » Couračka
(Navštívilo: 151034) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 136390) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 114834)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 25.09.2025 23:53
Adams34
Webové stránky https://casinoceske.net/ jsou praktickým online zdrojem, který... více - » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:46
Adams34
Ahoj. Během vaření můžeš vyzkoušet tuto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:45
Adams34
Ahoj. Počas varenia môžeš vyskúšať túto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
-
Zajímavé články a tipy
