Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek
Suroviny
- krém
- vanilkový pudinkový prášek 1.5 balíček
- žloutek 1 ks
- cukr moučka 120 g
- mléko 0.5 l
- Hera 200 g
- na potření
- Hera 1 ks
- těsto
- vejce 5 ks
- voda 250 ml
- Hera 70 g
- bezlepková mouka Jizerka 150 g
- kypřicí prášek 4 g
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Středně obtížné
Určen pro: Bez lepku
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do menšího kastrůlku dáme vodu a máslo (Heru), přivedeme k varu a vsypeme mouku. Po vsypání odtáhneme kastrůlek z plamene a za stálého míchání vytvoříme hladké těsto. Nesmí se udělat chuchvalce mouky. Když je těsto hladké, pánev přistavíme na plamen a mouku ještě za stálého míchání propaříme. Propařené těsto by se nemělo lepit ani na dno nádoby, ani na vařečku, mělo by se lesknout.
Těsto vyklopíme do větší misky a hněteme ručním mixérem s hnětacími metlami při nejvyšší rychlosti. Postupně zahněteme všechna vejce. Těsto má být lesklé a zůstává viset na lžíci. Do vychladlého těsta vmícháme prášek do pečiva. Těsto dáme do sáčku se zdobítkem a na vymaštěný plech stříkáme věnečky. Pečeme je v předehřáté troubě při 220 °C asi 20 - 25 minut. Během první 15 minut troubu neotvíráme, věnečky jinak spadnou. Ihned po upečení všechny věnečky ostrým nožem rozkrojíme (jinak budou pokleslé a sražené). Po vychladnutí naplníme věnečky krémem a můžeme pocákat polevou nebo posypat cukrem.
Krém připravíme následovně: Máslo (může být rozehřáté z mikrovlnky) třeme s práškovým cukrem a žloutkem. Pudink uvaříme v mléce a za stálého míchání vychladíme. Pak postupně vmícháme do máslového krému. Teplota obou musí být stejná, aby se krém nesrážel. Pokud se srazí, můžeme jej mírně nahřát a znovu utřít.
Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta uchováváme v chladu. Podáváme při nejrůznějších příležitostech.
Těsto vyklopíme do větší misky a hněteme ručním mixérem s hnětacími metlami při nejvyšší rychlosti. Postupně zahněteme všechna vejce. Těsto má být lesklé a zůstává viset na lžíci. Do vychladlého těsta vmícháme prášek do pečiva. Těsto dáme do sáčku se zdobítkem a na vymaštěný plech stříkáme věnečky. Pečeme je v předehřáté troubě při 220 °C asi 20 - 25 minut. Během první 15 minut troubu neotvíráme, věnečky jinak spadnou. Ihned po upečení všechny věnečky ostrým nožem rozkrojíme (jinak budou pokleslé a sražené). Po vychladnutí naplníme věnečky krémem a můžeme pocákat polevou nebo posypat cukrem.
Krém připravíme následovně: Máslo (může být rozehřáté z mikrovlnky) třeme s práškovým cukrem a žloutkem. Pudink uvaříme v mléce a za stálého míchání vychladíme. Pak postupně vmícháme do máslového krému. Teplota obou musí být stejná, aby se krém nesrážel. Pokud se srazí, můžeme jej mírně nahřát a znovu utřít.
Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta uchováváme v chladu. Podáváme při nejrůznějších příležitostech.
Podobné recepty
- » Bezlepkové karbanátky I
(Hodnocení: 1.23 - hlasovalo 13x) - » Bezlepkové houskové knedlíky
(Hodnocení: 1.47 - hlasovalo 19x) - » Bezlepkové květákové placičky
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Bezlepkové těsto na pizzu
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Bezlepkové banánové muffiny
(Hodnocení: 1.1 - hlasovalo 10x) - » Bezlepkové chlupaté knedlíky s uzeným masem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Bezlepkové karbanátky II
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003147) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254591) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232641) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213048) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122603) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110539)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy