Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta

Kategorie: Moučníky

Autor:

Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta

Suroviny

Porce: 1 + –
  • krém
  • vanilkový pudinkový prášek 1.5 balíček
  • žloutek 1 ks
  • cukr moučka 120 g
  • mléko 0.5 l
  • Hera 200 g
  • na potření
  • Hera 1 ks
  • těsto
  • vejce 5 ks
  • voda 250 ml
  • Hera 70 g
  • bezlepková mouka Jizerka 150 g
  • kypřicí prášek 4 g

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Určen pro: Bez lepku

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do menšího kastrůlku dáme vodu a máslo (Heru), přivedeme k varu a vsypeme mouku. Po vsypání odtáhneme kastrůlek z plamene a za stálého míchání vytvoříme hladké těsto. Nesmí se udělat chuchvalce mouky. Když je těsto hladké, pánev přistavíme na plamen a mouku ještě za stálého míchání propaříme. Propařené těsto by se nemělo lepit ani na dno nádoby, ani na vařečku, mělo by se lesknout.

Těsto vyklopíme do větší misky a hněteme ručním mixérem s hnětacími metlami při nejvyšší rychlosti. Postupně zahněteme všechna vejce. Těsto má být lesklé a zůstává viset na lžíci. Do vychladlého těsta vmícháme prášek do pečiva. Těsto dáme do sáčku se zdobítkem a na vymaštěný plech stříkáme věnečky. Pečeme je v předehřáté troubě při 220 °C asi 20 - 25 minut. Během první 15 minut troubu neotvíráme, věnečky jinak spadnou. Ihned po upečení všechny věnečky ostrým nožem rozkrojíme (jinak budou pokleslé a sražené). Po vychladnutí naplníme věnečky krémem a můžeme pocákat polevou nebo posypat cukrem.

Krém připravíme následovně: Máslo (může být rozehřáté z mikrovlnky) třeme s práškovým cukrem a žloutkem. Pudink uvaříme v mléce a za stálého míchání vychladíme. Pak postupně vmícháme do máslového krému. Teplota obou musí být stejná, aby se krém nesrážel. Pokud se srazí, můžeme jej mírně nahřát a znovu utřít.

Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta uchováváme v chladu. Podáváme při nejrůznějších příležitostech.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist