Výborná vláčná bábovka

Kategorie: Moučníky

Autor:

Výborná vláčná bábovka

Suroviny

Porce: 12 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Máme-li bábovkovou formu a chceme z ní mít bábovku s dokonalým vyhlazením, musíme dodržet přesně postup přípravy. Předehřejeme si troubu na 165 °C. Formu pečlivě vymažeme máslem do všech záhybů, nezapomeneme na střed. Nasypeme do formy polohrubou moukou tak, aby přilnula na celý vnitřní prostor formy. Přebytečnou mouku vysypeme do odpadkového koše, poplácáváním docílíme co možná největšího odstranění zbytků mouky.

Připravíme si těsto. Do mísy dáme polohrubou mouku, slunečnicový olej, vejce, prášek do pečiva, cukry, smetanu s mlékem a důkladně smícháme dohromady. Sníh z bílků se nepřipravuje. Cukr se dává 1 hrnek, přičemž do hrnku nejprve dáme 2 sáčky vanilkového cukru a zbytek hrnku dosypeme cukrem krystal. Do těsta se dá 1 hrnek smetany s mlékem, do hrnku vlijeme jednu smetanu ke šlehání (250 ml) a zbytek hrnku dolijeme mlékem.

Tři čtvrtiny těsta vlijeme do formy, do zbylého těsta přidáme 2 lžíce hořkého kakaa na vaření a důkladně promícháme. Doporučuji holandské kakao běžně k zakoupení v obchodech. Kakaovou část těsta vlijeme do formy.

Bábovku dáme péct na 45 minut do trouby předehřáté na 165 °C. Důležité je během pečení neotvírat troubu! Následně zvýšíme teplotu na 170 °C a pečeme ještě 15 minut. Jakmile doba uběhne, vyndáme hotovou bábovku, počkáme 10 minut a bábovku vyklopíme.

Výbornou vláčnou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník k šálku kávy nebo čaje.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist