Vynikající medovník

Kategorie: Moučníky

Autor:

Vynikající medovník

Suroviny

Porce: 12 + –
  • krém
  • salko 1 plechovka
  • máslo 250 g
  • na obalení
  • mleté vlašské ořechy 100 g
  • na ozdobu
  • vlašské ořechy 15 ks
  • na potření
  • překapávaná silná černá káva 5 lžíce
  • rum 3 lžíce
  • těsto
  • lesní med 2 lžíce
  • máslo 30 g
  • jedlá soda 1 lžíce
  • vejce 1 ks
  • hladká mouka 250 g
  • cukr moučka 100 g

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Máslo, vejce, cukr a med zahříváme ve vodní lázni. Mícháme, postupně přidáváme prosátou mouku a prosátou jedlou sodu. Ingredience propojíme, vypracujeme těsto. Necháme chvíli odležet.

Na pomoučněném válu pevné těsto rozdělíme na 5 stejných dílků. Postupně je rozválíme na tenké pláty a vykrajujeme je podle dortové formy. Z odkrojků vypracujeme 6. díl, takže ve finále budeme mít 6 placek. Pláty postupně přenášíme na pečící papír. Pečeme je na obrácené straně plechu, ve vyhřáté troubě (elektrické) při teplotě 180 °C 4 - 5 minut.

Na krém si připravíme změklé máslo, které vyšleháme doběla elektrickým šlehačem. Postupně do másla přidáváme uvařené salko. Uzavřené salko den předem povaříme ve vodě asi 2 hodiny.

Po vychladnutí jednotlivý plát potřeme černou překapávanou kávou, do které jsme přidali rum. Pak plát potřeme krémem. To opakujeme 6krát. Krémem potřeme i boky medovníku. Celý medovník posypeme mletými ořechy. Ozdobíme půlkami vlašských ořechů a střed můžeme posypat strouhanou čokoládou. Medovník z vrchu něčím zatížíme a necháme v chladu uležet zhruba 24 hodin.

Uleželý medovník nakrájíme a můžeme podávat.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist