Třešňové řezy

Kategorie: Moučníky

Autor:

Třešňové řezy

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Droždí rozmícháme v polovině vlažného mléka a zahustíme lžící mouky a cukru. V teple necháme vzejít kvásek.

V míse smícháme mouku, cukr, změklé máslo, žloutky a kvásek. Za stálého míchání pak pramínkem přiléváme zbývající mléko a vařečkou vše zpracujeme na pevné nelepivé těsto. Těsto na pomoučeném vále rozválíme na obdélník a přeneseme ho na plech vymazaný olejem.

Tvaroh utřeme se žloutky do hladkého krému, potom vmícháme cukr, pudinkový prášek (vanilkový, jahodový, smetanový, aj.) a citronovou kůru. Promícháme a náplň rozetřeme na těsto. Povrch rovnoměrně posypeme omytými a vypeckovanými třešněmi.

Smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva. Pak do sypké hmoty přimícháme rozměklé máslo i vejce a drobenkou posypeme tvarohové třešně.

V předehřáté troubě pečeme třešňové řezy asi 25 minut na 180 °C. Třešňový řez vydrží dlouho křehký, jako právě upečený.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist