Čokoládová babka

Kategorie: Moučníky

Autor:

Čokoládová babka

Suroviny

Porce: 15 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Rusko

Počet porcí: 15

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Smícháme 1 lžičku krystalového cukru a droždí ve vlažném mléce a rozmícháme. Necháme stát 5 minut. Vmícháme 6 lžic krystalového cukru, vanilkový cukr, 1/4 lžičky soli a vaječný žloutek. Poté po částech zapracováváme obě mouky. Přidáme 5 lžic másla a těsto pěkně propracujeme. Těsto dáme na pomoučněný vál a propracováváme rukama, až je hladké a pružné (asi 10 minut). Těsto dáme do mísy vymazané olejem, těsto otočíme, aby byly naolejované obě strany a přikryjeme utěrkou. Dáme kynout na teplé místo na 1,5 hod. Poté těsto udeříme několikrát pěstí, tím předejdeme tvoření vzduchových kapes. Těsto ještě přikryjeme a necháme 5 min odpočinout.

Poté si vyložíme kvádrovou pečící formu (např. rovný srnčí hřbet) pečícím papírem a papír jemně potřeme olejem.

Pro přípravu náplně smícháme 1/2 šálku krystalového cukru, kakao, skořici, sůl a nastrouhanou čokoládu.

Rozválíme si těsto tak, aby bylo dvakrát delší než forma na pečení. Rozválený plát natřeme olejem a posypeme kakaovou náplní. Srolujeme do rolády, konce pevně utěsníme. Hotovou roládu přehneme na půl, třikrát až čtyřikrát srolujeme (jako když se ždímá ručník). Hotovou stočenou roládu položíme do formy, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 45 minut kynout.

Na drobenku smícháme cukr moučku, 1 lžíci hladké mouky a 1 lžíci másla. Hmotu drobíme v prstech. Vznikne hutná krupice, kterou posypeme vrch stočené rolády.

Čokoládovou babku pečeme při 180 °C po dobu 40 minut dozlatova. Vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist