Holandský jablečný koláč

Kategorie: Moučníky

Autor:

Holandský jablečný koláč

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Nizozemsko

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rozinky si předem necháme nabobtnat v několika lžících rumu. Troubu si předehřejeme na 200 °C.

Mouku, cukr, sůl a polovinu rozšlehaného vejce si dáme do mísy. Přidáme kousky změklého másla a rukama zpracujeme těsto. 2/3 těsta vtlačíme do máslem vymazané formy (průměr 24 cm), u okrajů asi do výšky 3 cm.

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Přidáme k nim citronovou šťávu, skořici, cukr a okapané rozinky. Směsí naplníme formu.
Zbytek těsta vyválíme, nakrájíme na proužky a vytvoříme jimi na povrchu holandského jablečného koláče mřížku. Mřížku pak potřeme zbytkem rozšlehaného vejce.

Holandský jablečný koláč pečeme, dokud mřížka nezíská zlatavou barvu, přibližně 30 minut. Koláč podáváme teplý i studený.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist