Limburgský jablečný koláč

Kategorie: Moučníky

Autor:

Limburgský jablečný koláč

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Nizozemsko

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přelijeme ho do misky, přidáme trochu cukru, droždí, zamícháme a necháme chvíli odstát.

Ke kvásku přidáme mouku, sůl, zbytek cukru, měkké máslo a vejce, uhněteme dobré těsto. Těsto nesmí být až moc suché, ale ani ne tuhé. Jestli je těsto moc suché, přidáme trošku mléka. Hněteme asi 15 minut a nakonec necháme v teplém místě odležet. Až těsto nakyne, hněteme ho ještě dalších 5 minut.

Nakonec polovinu těsta rozválíme válečkem, to samé uděláme s druhou půlkou. Jednu půlku vložíme do okrouhlé formy o průměru 28 cm, vidličkou uděláme v těstě dírky a necháme ještě 5 minut odležet.

Mezitím si připravíme náplň. Rozinky namočíme na 30 minut do teplé vody. Mezitím si obereme jablíčka a nakrájíme je na malé kousky. Rozinky vyjmeme z vody a osušíme, společně s jablky je dáme do misky a přidáme vanilkový pudink. Přidáme trochu cukru, skořici a pečlivě promícháme.

Náplň navršíme do formy s těstem, druhou půlkou přikryjeme těsto a okraje odkrájíme tak, aby těsto nepřesahovalo formu. Těsto dobře přitlačíme a vidličkou zase propíchneme. Povrch posypeme cukrem.

Limburgský jablečný koláč pečeme na 190 °C v předehřáté troubě 30 - 40 minut. Jablečný koláč podáváme studený, ale i teplý. Dobře chutná s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist