Dort Šarlota s kokosovými tyčinkami

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Tyčinka Pribináček kokos 16 ks
  • Pribináček vanilka 250 g
  • Pribináček smetana 250 g
  • třtinový cukr 50 g
  • vanilkový cukr 1 ks
  • borůvkový džem 4 lžíce
  • smetana ke šlehání 200 ml
  • želatina (plátky) 7 g
  • ovoce 200 ks

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Určen pro: Děti

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1.Želatinu namočte podle návodu na obalu. V míse smíchejte Pribináčky v kelímku s cukry a borůvkovou marmeládou. Smetanu vyšlehejte, nemusí být úplně tuhá.
2.Změklou želatinu po vychladnutí vymačkejte od přebytečné vody a vetřete ji do sladkého krému.
3.Dno formy na dort vyložte potravinářskou fólií. Kokosové Tyčinky vyskládejte čokoládovou stranou dovnitř jednu vedle druhé. Opatrně vnitřní část naplňte krémem. Nechte ideálně do druhého dne v ledničce zchladnout, minimálně však 2 hodiny.
4. Poté opatrně rozevřete formu na dort, stáhněte mašlí kolem dokola a pomocí cukrářské špachtle přendejte i s fólií na talíř. Šarlotu ozdobte čerstvým ovocem. V létě se hodí jahody, maliny a borůvky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist