Pařížské makronky

Kategorie: Moučníky

Autor:

Pařížské makronky

Suroviny

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Francie

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180°C. V menší misce smícháme jemně mleté mandle a moučkový cukr. Bílky vyšleháme se špetkou soli do polotuha, pak zvýšíme otáčky mixéru a postupně přisypeme krupicový cukr. Došleháme dotuha. Pak postupně přisypáme směs moučkového cukru a mletých mandlí, přidáme potravinářské barvivo a jemně vmícháme do směsi.

Plechy vyložíme pečícím papírem. Cukrářský sáček naplníme hmotou a na plech nakreslíme kolečka o průměru 2,5 cm. Mezi jednotlivými makronkami uděláme cca 5 cm mezery, neboť během pečení nabydou a mohly by se slepit.  Před pečením je necháme cca 15 minut odstát při pokojové teplotě, aby makronky na povrchu oschly.

Pečeme cca 15 minut s troubě s lehce přiotevřenými dvířky, aby mohla unikat pára. Pak makronky vyjmeme z trouby. Vyjmeme s pekáče a necháme zchladnout.

Makronky slepujeme krémem, který jsme si připravili vyšleháním bílků s cukrem nad párou. Vyšleháme do světlé nadýchané pěny do které zašleháme na kostičky nakrájené a povolené máslo a potravinářské barvivo a ušleháme do krému.

Makronky i krém obarvíme dle fantazie potravinářským barvivem a aromaty.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist