Ananasový koláč

Kategorie: Moučníky

Autor:

Ananasový koláč

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Troubu předehřejeme na 240 °C, ostrým nožem seřízneme vrchní část ananasu s listy a plátek silný asi 2,5 cm na opačném konci. Ananas postavíme na prkénko, okrájíme z něj slupku a po délce rozpůlíme. Vykrojíme střed a každou polovinu nakrájíme napříč na plátky. Plátky ananasu rozložíme do velké zapékací misky a posypeme rozinkami. Pokapeme polovinou javorového sirupu a polovinou rumu. Pečeme v předehřáté troubě 5 minut.
Smícháme v misce zbývající javorový sirup a rum, žloutek, kukuřičný škrob, vanilkovou příchuť a zázvor. Z bílků ušleháme sníh a 2 lžíce sněhu opatrně vmícháme do hmoty se žloutkem. Potom všechnu hmotu se žloutkem vmícháme do sněhu z bílků. Vzniklou hmotu naneseme na horký ananas, povrch posypeme cukrem a koláč vrátíme na 5 minut do trouby.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist