Jemný čokoládový dezert

Kategorie: Moučníky

Autor:

Jemný čokoládový dezert

Suroviny

Porce: 4 + –
  • hořká čokoláda se 70% kakaa 200 g
  • vejce 3 ks
  • hladká mouka 150 g
  • třtinový cukr 200 g
  • máslo 175 g
  • na vymazání formy máslo a mouka 1 ks

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Máslo necháme rozpustit a pak k němu přidáme nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud nezískáme hladkou čokoládovou hmotu. Odstavíme z tepla.
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do čokoládovo-máslové hmoty vmícháme třtinový cukr a žloutky. Postupně a zlehka do něj zapravíme sníh z bílků.
Menší formu či plech vymažeme a vysypeme a nalijeme do ní připravené čokoládové těsto. Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a 25-30 minut pečeme.
Povrch by měl být po upečení pevný, ale střed bude vláčný a křehký. Krájíme až po úplném vychlazení, neboť je dezert opravdu křehoučký!!
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist