Kremeš

Kategorie: Moučníky

Autor:

Kremeš

Suroviny

Porce: 12 + –

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejdřív předehřejeme troubu na 180°C. Pláty listového těsta rozložíme na dva plechy, propícháme vidličkou a pečeme asi 10 - 15 minut dozlatova.

Poté si uděláme pudinkovou náplň. V menší části mléka rozmícháme dohladka pudinky, 200 g cukru a třemi žloutky. Zbylé mléko mezitím zahříváme na středním ohni, vlijeme do něj rozmíchaný pudink a vše za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, stáhneme z plotny a dáme zatím stranou.

Z vajec oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do horkého pudinku. Povrch pudinku potom zakryjeme potravinářskou folii, aby se neudělal škraloup, a necháme vychladit. Máslo vyšleháme do pěny a postupně do něj po lžících přidáváme vychladlý pudink a vždy dobře prošleháme.

Smetanu ke šlehání ušleháme dotuha se zbylým cukrem a vanilkovými semínky. Plech vyložíme alobalem. Položíme na něj plát listového těsta, rozetřeme na něj rovnoměrně pudinkový krém a na něj rozetřeme šlehačku. Druhý plát rozkrájíme na kostky 6 x 6 cm a poskládáme je hladkou stranou navrch na šlehačku. Nakonec poprášíme moučkovým cukrem a dáme aspoň na tři hodiny vychladit.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist