Klášterní tajemství

Kategorie: Moučníky

Autor:

Klášterní tajemství

Suroviny

Porce: 12 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Smícháme smetanu s rozpuštěným máslem při pokojové teplotě. Přidáme cukry a jedlou sodu pohašenou jednou lžící octa. Do těsta postupně přidáváme prosátou mouku a důkladně promícháme. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme 3 hodiny uležet v chladu. x
Vychlazené těsto rozdělíme na 15 částí, vyválíme tenké plátky (2,5 mm). Na pruhy těsta naneseme višňovou marmeládu a zabalíme do ruliček, jejichž konce zalepíme. Ruličky vyskládáme na pečicí papír (spojem dolů), pečeme zhruba 10 minut při teplotě 180 °C dorůžova.
Krém: Ušleháme šlehačku s cukrem a opatrně vmícháme kysanou smetanu. Z vychlazených trubiček vyskládáme pyramidu (5 trubiček ve spodním patře). Každou vrstvu promažeme krémem. Mezi ruličkami necháme malé mezery tak, aby do nich dobře pronikl krém.
Hotovou pyramidu posypeme ořechy a necháme uležet alespoň 24 hodin.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist