Tulipán

Kategorie: Moučníky

Autor:

Tulipán

Suroviny

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Bílky oddělíme od žloutků.

Margarín vymícháme s cukrem, za stálého míchání postupně přidáváme žloutky, střídavě olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a jemně jej vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme na 4 části. Do jedné přidáme kakao, do druhé mák a do třetí želatinu.

Těsto postupně dáme do formy vymazané tukem a vysypané moukou. Do formy o rozměrech 12 x 34 cm dáme nejprve bílé těsto, poté kakaoové, želatinové a nakonec makové těsto.

Vařečkou přejedeme po středu formy - těsta, čímž vytvoříme tvar tulipánu. Pečeme přibližně 60 minut při 180 - 200°C.

Vychladlý koláč zdobíme čokoládovou polevou a přes sítko sypeme práškovým cukrem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist