Nepečený jahodový dort
Kategorie: Moučníky
Autor: Monyszek
Suroviny
- Dětské piškoty (360 g) 3 balení
- Zakysaná smetana 600 ml
- Smetana ke šlehání 250 ml
- Vanilkový cukr 4 ks
- Bílá želatina 350 g
- Čerstvé jahody 300 g
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Šlehání
Zařazení: Svačina
Země: Česká republika
Počet porcí: 12
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Smetanu vyšleháme dotuha. Po částech do ní pak zlehka vmícháme zakysanou smetanu a vanilkový cukr.
Želatinu přelijeme přibližně 100 ml studené vody a necháme nabobtnat. Pak ji pomalu zahříváme a za častého míchání ji necháme úplně rozpustit. Zahřejeme ji téměř k bodu varu, ale nesmí se vařit. Ještě horkou želatinu vlijeme do připravené směsi a dobře rozmícháme.
Dortovou formu vyložíme alobalem a na dno poskládáme vrstvu piškotů. Přelijeme ji částí krémů, do kterého položíme omyté a okapané jahody. Velké překrojíme napůl. Jahody znovu zalijeme připraveným krémem a jako další vrstvu položíme piškoty. Vrstvy střídáme a vše zakončíme piškoty, které přetřeme zbylým krémem.
Takto vytvořený dort vložíme do chladničky a necháme ho tam nejméně dvě hodiny, nejlépe však přes celou noc, zcela ztuhnout.
Zatuhlý dort vyjmeme z formy a ozdobíme čerstvými jahodami, eventuálně šlehačkou, jahodovou šlehačkou nebo jahodovou polevou. Nakonec ještě dozdobíme čerstvými lístky meduňky. Ihned servírujeme.
Želatinu přelijeme přibližně 100 ml studené vody a necháme nabobtnat. Pak ji pomalu zahříváme a za častého míchání ji necháme úplně rozpustit. Zahřejeme ji téměř k bodu varu, ale nesmí se vařit. Ještě horkou želatinu vlijeme do připravené směsi a dobře rozmícháme.
Dortovou formu vyložíme alobalem a na dno poskládáme vrstvu piškotů. Přelijeme ji částí krémů, do kterého položíme omyté a okapané jahody. Velké překrojíme napůl. Jahody znovu zalijeme připraveným krémem a jako další vrstvu položíme piškoty. Vrstvy střídáme a vše zakončíme piškoty, které přetřeme zbylým krémem.
Takto vytvořený dort vložíme do chladničky a necháme ho tam nejméně dvě hodiny, nejlépe však přes celou noc, zcela ztuhnout.
Zatuhlý dort vyjmeme z formy a ozdobíme čerstvými jahodami, eventuálně šlehačkou, jahodovou šlehačkou nebo jahodovou polevou. Nakonec ještě dozdobíme čerstvými lístky meduňky. Ihned servírujeme.
Podobné recepty
- » Nepečený jahodový dort II
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Nepečený jahodový dort II
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Jahodový dort ze zakysané smetany - nepečený
(Hodnocení: 1.48 - hlasovalo 367x) - » Nepečený tvarohový dort s jahodami
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Jahodový nepečený dortík
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Tvarohový nepečený dort
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Nepečený tvarohový koláč s letním ovocem
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003363) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255071) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232723) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213278) - » Couračka
(Navštívilo: 150223) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122771) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110597)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy