Awajuki ičigo

Kategorie: Moučníky

Autor:

Awajuki ičigo

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Japonsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Želatinu vložíme do 350 ml studené vody a necháme ji přibližně 15 minut bobtnat, potom ji ve vodní lázni nahřejeme na teplotu 70-80 °C a necháme vychladnout na pokojovou teplotu
2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, po lžících přisypeme moučkový cukr a ještě krátce vyšleháme, vychladlou želatinu přímýcháme do sněhu
3. Jahody omyjeme a nakrájíme podle velikosti na půlky nebo na čtvrtky
4. Do formy nalijeme sníh s želatinou a necháme trochu ztuhnout, pak na ni rozdělíme nakrájené jahody a počkáme, až se částečně ponoří
5. Formu dáme do ledničky a necháme přes noc ztuhnout
6. Želé vyklopíme z formy, nakrájíme na širší plátky a při podávání ozdobíme ještě kousky čerstvých jahod.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist