Dvoubarevné tyramisu

Kategorie: Moučníky

Autor:

Dvoubarevné tyramisu

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření v páře

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Ze smetany vyšleháme pevnou tuhou šlehačku, necháme ji vychladit
2. Ve vodní lázni rozpustíme v misce hořkou čokoládu, necháme ji vychladnout a promícháme s polovinou mascarpone a šlehačkou, odložíme do ledničky
3. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu se smetanou na vaření, přidáme kapku vanilkového extraktu, promícháme a necháme zchladnout, pak zapracujeme zbývající mascarpone a šlehačku, dáme vychladit
4. Do mělké mísy nalijeme kávu s kapkou rumu, piškoty namočíme v kávě a rozdělíme je na dno pohárů
5. Lžící postupně plníme sklenice tmavou a světlou směsí, proložíme jednou směsí namočených piškotů a poháry naplníme zbytkem hmoty
6. Poháry přetáhneme potravinovou fólií a necháme v chladnu 4-6 hodin vychladit
7. Před podáváním posypeme dezert kakaem a ozdobím například čerstvou mátou.

Doporučení:
Pokud budete chtít, aby dezert byl o něco sladší, přislaďte si cukrem kávu nebo šlehačku.

Poznámka:

Vodní lázeň - Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist