Americké lívance pro celiaky

Kategorie: Moučníky

Autor:

Americké lívance pro celiaky

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Určen pro: Bez lepku

Způsob přípravy: Smažení

Země: USA

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, cukrem a solí, vytvoříme hromadu, ve které uprostřed vytvoříme důlek

2. Do důlku nalijeme rozšlehané vejce a polovinu mléka, zamícháme, vznikne nám krémová kašička, do které nalijeme zbývající mléko, vše důkladně promícháme

3. Zdroj tepla zapneme na střední výkon, na pánvi rozehřejeme kapku oleje, přebytečný olej případně odlijeme a smažíme lívance o průměru cca 12 cm, až se nahoře objeví bublinky a lívanec bude zespodu zlatavě hnědý, trvá to asi 1,5 minuty, otočíme ho a osmažíme i z druhé strany, hotový necháme v teple, než dosmažíme ostatní lívance (mezi jednotlivým smažením lívanců kápneme vždy trochu čerstvého oleje na pánev)

4. Lívance podáváme teplé, s javorovým nebo jiným čirým sirupem, spolu s malinami, jahodami ... nebo citrónem, z něhož na lívance vymačkáme šťávu.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist