Bavorská svíčková

Kategorie: Maso

Autor:

Bavorská svíčková

Suroviny

  • Hovězí maso zadní 1 kg
  • Anglická slanina na prošpikování 100 g
  • Menší celer 1 ks
  • Petržel 1 ks
  • Mrkev 4 ks
  • Pepř čtyř barev - celý 1 lžička
  • Bobkový list 1 ks
  • Nové koření 7 kulička
  • Jalovec 5 kulička
  • Tymián 0.5 lžička
  • Rozinky 20 g
  • Červené víno 3 dl
  • Smetana 0.5 l
  • Sůl 1 lžička
  • Strouhaný perník 2 lžíce
  • Brusinkový kompot 1 sklenice

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Německo

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do vychladlého vývaru se zeleninou dáme prošpikované maso a necháme 24 hod. uležet v chladu. Po 24 hod. dáme maso na pekáč spolu s vývarem a zeleninou, přidáme rozinky a za občasného podlévání pečeme maso do měkka. Asi tak 10 minut před dopečením přidáme červené víno. Až bude maso měkké, tak ho vyjmeme a do výpeku přídáme strouhaný perník a smetanu. Maso nakrájime na plátky.

Podáváme s houskovými knedlíky a na plátky masa dáme po 1 lžičce brusinek.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist