Čínské závitky se sladko-kyselou omáčkou

Kategorie: Maso

Autor:

Čínské závitky se sladko-kyselou omáčkou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Kuřecí prsa 4 ks
  • Směs pěti koření 0.75 lžička
  • Rozdrcený česnek 1 stroužek
  • Sezamový olej 1 lžička
  • Zelená šalotka 2 ks
  • Čínská šunka 4 plátek
  • Kukuřičná moučka na obalení 1 balení
  • Vejce 1 ks
  • Mléko 1 lžíce
  • Nudlové těstoviny velké 4 ks
  • Rostlinný olej na smažení 1 l
  • SLADKO-KYSELÁ OMÁČKA
  • Sladká ananasová šťáva 80 ml
  • Voda 60 ml
  • Hnědý cukr 1.5 lžička
  • Sojová omáčka 1 lžíce
  • Směs pěti koření 0.75 lžička
  • Čínské rýžové víno 1 lžíce
  • Ocet z rýžového vína 2 lžička
  • Kukuřičný škrob 1 lžička
  • Šalotka 1 ks

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Zařazení: Oběd

Země: Čína

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Položit maso mezi dva plásty plastického filmu a na naklepat je na 5mm. Potřít maso směsí koření, česneku, šalotky a sezamového oleje. Srolovat šunku do rolky a položit ji podélce na maso. Pevně srolovat maso na delší straně kolem šunky a zakládat konce během rolování. Připravit zbývající rolády.

Obalit rolády v kukuřičné moučce, dobře je oklepat od přebytku moučky, namočit je do vajíčka a mléka. Položit jednu rolku diagonálně na těstovinové čtverečky a lehce potřít okraje vejcem. Založit konce a pevně srolovat kolem masa. Pokračovat se zbytkem rolád. (Nemáte-li velké těstoviny, pak rozkrojte masové roly na velikost, která se dá úplně uzavřít do čtverců těstovin, které máte. Pak se smaží o něco kratší dobu.)

Postupně osmažit rolky v horkém oleji asi 10min., nebo až jsou lehce hnědé a uvařené uvnitř. (pozor, olej nesmí být příliš horký, protože by se rolády spálily). Osušit na kuchyňském ubrousku, nařezat na tlusté diagonální plátky a podávat se sladko – kyselou omáčkou.

Sladko – kyselá omáčka:
Smíchat šťávu, vodu, víno, cukr, koření a omáčku v malém kastrolku. Přidat smíchaný ocet s kukuřičnou moučkou a za stálého míchání zahřívat do varu, až omáčka trochu zhoustne. Zamíchat dovnitř šalotku a podávat.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist