Vepřová panenka s hruškami

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřová panenka s hruškami

Suroviny

Porce: 4 + –
  • vepřová panenka 200 g
  • hrušky 2 ks
  • tuk na pečení 60 g
  • sůl 1 špetka
  • drcený pepř 1 špetka
  • pivo 1 sklenice
  • máslo 1 lžíce
  • med 1 lžíce

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

vepřovou panenku vcelku okořeníme a ze všech stran opečeme na rozpáleném tuku. Maso pak vyjmeme a vložíme do vyhřáté trouby. Oloupané hrušky s vykrojeným jádřincem rozdělíme na osminky, které nasypeme do tuku, jenž zbyl po orestování masa. Přilijeme k nim pivo, přidáme trochu medu a másla a vše lehce okořeníme drceným pepřem. Pak dusíme pod pokličkou tak dlouho, aby kousky ovoce změkly, ale zůstaly pevné. Opečenou panenku nakrájíme na plátky a přidáme k ní podušené hrušky. K pokrmu se hodí celá řada příloh, od různých úprav rýže a pečených brambor až po grilovanou zeleninu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist