Křehké telecí medailonky s brynzou

Kategorie: Maso

Autor:

Křehké telecí medailonky s brynzou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • malý květák 1 ks
  • mletý bílý pepř 1 špetka
  • široké nudle 400 g
  • máslo 160 g
  • čerstvá bazalka 2 snítka
  • plátek telecí pečeně 4 ks
  • nasekaný tymián 1 lžička
  • nasekaný rozmarýn 1 lžička
  • strouhanka 4 lžíce
  • brynza 100 g

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Pak ho scedíme a necháme okapat. Rozpustíme 50 g másla. Bazalku nasekáme nadrobno. Nudle smícháme s máslem a bazalkou. Maso opláchneme a osušíme, plátky naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme tymiánem a rozmarýnem. V pánvi rozehřejeme 60 g másla a maso opečeme na mírném plameni. Vmisce promícháme strouhanku s brynzou, podle chuti osolíme a opepříme. Na dno zapékací mísy dáme těstoviny, poklademe je opečenými plátky masa a navrch rozložíme růžičky květáku. Potřeme je směsí brynzy a strouhanky a poklademe zbylým máslem.
Pečeme při 170°C asi 25 minut, až se sýr rozpustí a strouhanka zhnědne. Ozdobíme snítkou tymiánu a podáváme.

Poznámka:

1 porce asi 3847 kJ/918 kcal
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist