Hovězí maso vařené v troubě

Kategorie: Maso

Autor:

Hovězí maso vařené v troubě

Suroviny

Doba přípravy: 300 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Omyté a osušené maso zbavíme povrchových blan a kuchyňským provázkem svážeme do válečku. Na povrchu jemně osolíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. V pánvi zahřejeme sádlo a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Pak ho přemístíme do menšího pekáčku nebo kastrolu. Do výpeku vložíme kořenovou zeleninu a 1-2 minuty prudce opékáme. Pak přidáme cibuli, případně řapíkatý celer, ztlumíme žár a ještě pomalu opékáme asi 5 minut. Osmahnutou zeleninu podlijeme vínem a pokračujeme v opékání, dokud se víno zcela neodpaří. Nakonec zalijeme asi litrem vody, osolíme a přivedeme k varu. Horkou tekutinu se zeleninou nalijeme do pekáčku na maso, pokud není zcela ponořené, přidáme ještě vodu. Přikryjeme dobře padnoucí poklicí, vložíme do trouby vyhřáté na 90°C a pečeme 2,5 hodiny. Teplotu zvýšíme na 120°C a pokračujeme v pečení další hodinu. Pak zkontrolujeme, zda je maso měkké. Pokud ne, pečeme dál a po půl hodinách kontrolujeme. Celková doba pečení se může pohybovat mezi 3,5-6 hodinami. Měkké maso necháme zcela vychladnout v tekutině, ve které se dusilo. Zchladlé maso vyjmeme, odstraníme provázek a maso nakrájíme na plátky. Vývar scedíme a použijeme na polévku nebo na omáčku. Nakrájené maso ohřejeme v troše vývaru nebo dáme prohřát do omáčky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist