Bůček pečený s nádivkou
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- nepříliš tučný bůček 1 kg
- sůl 1 hrst
- pečivo 2 ks
- rozehřátý tuk 30 g
- vejce 2 ks
- mléko (nebo pivo) 1 hrnek
- muškátový květ 1 balíček
- zmrazený hrášek s karotkou a kukuřicí 150 g
- nadrobno pokrájená petrželka a pažitka 2 lžíce
- kmín 1 balíček
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso očistíme, opláchneme, prořízneme do něj kapsu a vysolíme ji. Pečivo nakrájíme na kostičky a přelijeme je rozehřátým tukem. Vejce rozšleháme s trochou mléka (piva), osolíme a okořeníme, nalijeme na pečivo, promícháme a necháme 10 minut bobtnat. Potom je promícháme se zelenou nádivkou, naplníme maso, otvor sešijeme tlustší nití nebo jej spíchneme jehlami na závitky (zbyla-li nádivka, naplníme ji do alobalové mističky, vytřené tukem). Maso vložíme do tlakového hrnce, osmahneme je, osolíme, přidáme kmín, podlijeme horkou vodou a 15–20 minut dusíme. Potom hrnec otevřeme a je-li maso již téměř měkké, přendáme je do pekáčku i se zbylou nádivkou. Pokud zbylo hodně šťávy, vydusíme ji, přelijeme na maso a pečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, nitě nebo jehly odstraníme a maso nakrájíme na plátky.
Podáváme je s vařenými bramborami, bramborovou kaší, kompotem. Studené maso je vhodné se zeleninovým nebo bramborovým salátem.
Podáváme je s vařenými bramborami, bramborovou kaší, kompotem. Studené maso je vhodné se zeleninovým nebo bramborovým salátem.
Poznámka:
Osobně dělám nádivku s vyšlehaným tuhým sněhem z bílků…je pak nadýchanější.Podobné recepty
- » Bůček pečený na šalvěji
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 7x) - » Vepřový bůček pečený v zelí
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Vepřový bůček pečený v zelí
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Bůček zapečený s křenovým jogurtem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bůček pečený v bourbonu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pečený bůček na asijský způsob
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 31x) - » Pečený uzený bůček
(Hodnocení: 1.58 - hlasovalo 12x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012882) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292847) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236150) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223417) - » Couračka
(Navštívilo: 150673) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128345) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112902)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy