Babiččin králík

Kategorie: Maso

Autor:

Babiččin králík

Suroviny

Porce: 1 + –
  • sůl 1 ks
  • cibule 2 ks
  • citron 0.5 ks
  • králík 1 ks
  • zkaramelizovaný cukr 1 lžíce
  • máslo 100 g
  • smetana 2 dl
  • mrkev 2 ks
  • červené víno 2 lžíce
  • světlá hotová jíška 2 lžíce
  • slanina 100 g
  • ocet 1 lžíce
  • celer 0.5 ks
  • petržel 2 ks
  • sušené šípky 1 lžíce
  • podle potřeby
  • voda na podlití 1 ks
  • příloha
  • houskový knedlík 1 ks

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Králíka očistíme, protáhneme slaninou a osolíme.

Na pekáči na másle necháme zrůžovět nakrájenou cibuli, očištěnou nakrájenou zeleninu, vložíme králíka, osmahneme, podlijeme a v troubě asi hodinu dusíme. Pak polijeme červeným vínem, přidáme šípky, ocet a zahustíme jíškou. Přidáme trochu zkaramelizovaného cukru, ochutíme kůrou a šťávou z citronu a ještě povaříme.

Králíka vyndáme na mísu a naporcujeme. Šťávu procedíme, přidáme smetanu, krátce povaříme, podle chuti dosolíme, vložíme zpět porce králíka.

Babiččin králík nejlépe chutná s houskovým knedlíkem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist