Pečené koleno ala Richard

Kategorie: Maso

Autor:

Pečené koleno ala Richard

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vepřové koleno opláchneme vodou a následně vykostíme tak, aby nám vznikl jeden velký plát masa s kůží. Kůži poté prořežeme do mřížky a okraje plátu prořízneme na několika místech zcela, abychom zabránili kroucení plátu masa při pečení. Z kosti a kostky bujonu si dáme vařit vývar.

Ubrouskem nebo utěrkou vepřové koleno osušíme z obou stran a obě strany plátu pak rovnoměrně osolíme, opepříme a okmínujeme. Potřeme utřeným česnekem a následně dijonskou hořčicí.

Nyní si vymažeme plech olejem a na dno naklademe na kolečka nasekanou cibuli, česnek a plátky pomeranče. Přihodíme snítku čerstvého rozmarýnu a tymiánu, nebo použijeme tyto bylinky sušené. Přidáme pět kuliček nového koření a dva bobkové listy. Do půllitru vývaru dáme tři lžíce dijonské hořčice, dvě lžíce medu, dvě lžíce sladké sójové omáčky, velmi jemně osolíme, pořádně promícháme a vlijeme na plech.

Na plech rozprostřeme plát vepřového kolene tak, aby byl ponořen maximálně do jedné třetiny, a to po celou dobu pečení. Podléváme tedy podle potřeby vývarem! Takto připravené koleno vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca dvě a půl hodiny.

Koleno musíme během pečení párkrát otočit, samozřejmě častěji polévat, pokud pečeme bez víka a v konečné fázi pečení mít koleno otočené kůží nahoru, tak abychom docílili skvělé kůrčičky. Mohu doporučit například pečení horkým vzduchem. Jakmile je hotovo, vyjmeme pečené koleno a ze vzniklé šťávy si uděláme skvělou omáčku, odstraníme nechtěné koření, zaprášíme moukou, promixujeme ponorným mixérem a necháme na plotně provařit.

Pečené koleno nakrájíme na plátky a podáváme zalité naší skvělou omáčkou, čerstvě nastrouhaným křenem a čerstvým pečivem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist