Adana Kebab

Kategorie: Maso

Autor:

Adana Kebab

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Turecko

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do velké mísy vložíme mleté hovězí maso (V originále je používáno maso jehněčí, pokud máte možnost, použijte místo hovězího.). Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a přidáme do mísy k masu, poté přidáme prolisované stroužky česneku, na kostičky nakrájenou červenou papriku, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať, muškátový květ a červenou mletou papriku.

Všechny ingredience důkladně promícháme s mletým masem. Hotovou směs opět pomeleme mlýnkem na maso. Z hotové směsi si uplácáme kuličky a ty poté opatrně napichujeme na šampury (tyče na opékání kebabu), kuličky masa namačkáme rovnoměrně po celé tyčce do tenké ploché vrstvy.

Adana Kebab grilujeme cca 3 - 4 minuty z obou stran.

Adana Kebab podáváme s grilovanou paprikou a rajčetem, nakrájenou červenou cibulí a pita chlebem. Můžeme však podávat i s rýží, hodí se i jakákoli zeleninová obloha. Kebab lze připravit i na pánvi, ale není to úplně vhodné.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist