Turecký kuřecí kebab

Kategorie: Maso

Autor:

Turecký kuřecí kebab

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 160 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Turecko

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do velké mísy dáme bílý jogurt řeckého typu a zalijeme trochou olivového oleje, přidáme sůl, mletý černý pepř, mletou červenou sladkou papriku, mletý kmín, mletý zázvor, prolisované dva stroužky česneku (kdo má rád, může dát česneku i více), lžíci kečupu a mísu zalijeme trochou vody, do které předtím vymačkáme cca půlku citronu. Všechny ingredience důkladně smícháme v míse.

Kuřecí prsa nakrájíme na stejné kostky (spíše menší). Pokud máme kuřecí prsa s kostí, tak vykostíme. Do připravené směsi přidáme kousky kuřecího masa a důkladně v marinádě obalíme ze všech stran. Vše necháme v míse a necháme minimálně dvě hodiny odležet v lednici. Čím déle však necháme odležet, tím lépe.

Marinované kostky masa napichujeme těsně za sebe do libovolné dálky na šampury (nerezová tyčka na přípravu kebabu). Pokud šampury nemáme, můžeme napíchnout na cokoli jiného, klidně třeba i na špejle, které pokládáme na gril. Nikdy ne na přímý oheň, pouze na žhavé uhlíky.

Turecký kuřecí kebab grilujeme tak dlouho, dokud není kuřecí na obou koncích špejle či šampury viditelně propečené až ke svému středu. Kebab lze připravit i na pánvi, není to ale úplně ono, daleko lepší chuti dosáhneme grilováním.

Turecký kuřecí kebab po vyjmutí z grilu opatrně stáhneme z tyčky na talíř a ihned podáváme. V Turecku je kebab podáván s grilovaným rajčetem a paprikou, k tomu nakrájenou červenou cibulí a pita chlebem. Nebo v Íránu je častá jako příloha vařená rýže zalitá rozpuštěným máslem a chilli paprička.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist