Vepřové se zeleninou na thajský způsob
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- olej 4 lžíce
- solamyl 2 lžíce
- mrkev 2 ks
- vepřová kotleta 0.5 kg
- kokosové mléko 1 plechovka
- cibule 1 ks
- petržel 1 ks
- pórek 1 ks
- marináda
- mletá kurkuma 1 lžička
- mletá skořice 0.5 lžička
- garam masala 1 lžíce
- olej 2 lžíce
- plnotučná hořčice 2 lžíce
- kardamom 3 kulička
- mleté chilli 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- podle chuti
- sůl 1 ks
- libeček 1 ks
- petrželová nať 1 ks
- mletý černý pepř 1 ks
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Thajsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Použijeme vykostěné kotlety, ale klidně můžeme použít i kotlety s kostí, plec nebo stehno či krkovici. Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme směsí hořčice s prolisovaným česnekem, olejem a zbývajícím koření (kardamom, skořice, mleté chilli, garam masala, kurkuma). Plátky masa necháme uležet v lednici nejméně půl hodiny.
Na oleji pomalu osmahneme drobně nakrájenou cibuli, pak zvýšíme výkon hořáku na maximum, vložíme plátky masa a necháme zatáhnout. Následně podlijeme vařící vodou, nebo vývarem tak, aby bylo maso zakryté. Přidáme čerstvý libeček a petržel a vaříme hodinu. Mezitím očistíme zeleninu a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Pórek nakrájíme na jemné plátky.
Po hodině vložíme zeleninu do hrnce k masu a vaříme dalších 25 minut. Pak odstraníme z hrnce vyvařený libeček a petrželovou nať. Do jídla přidáme rozmíchané kokosové mléko z konzervy. Ochutnáváme a případně dochutíme solí. Na závěr zahustíme škrobem, rozmícháme ho v malém množství studené vody a vlijeme do jídla. Po chvilce vaření je jídlo hotové.
Vepřové se zeleninou na thajský způsob podáváme s čerstvě uvařenou rýží.
Na oleji pomalu osmahneme drobně nakrájenou cibuli, pak zvýšíme výkon hořáku na maximum, vložíme plátky masa a necháme zatáhnout. Následně podlijeme vařící vodou, nebo vývarem tak, aby bylo maso zakryté. Přidáme čerstvý libeček a petržel a vaříme hodinu. Mezitím očistíme zeleninu a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Pórek nakrájíme na jemné plátky.
Po hodině vložíme zeleninu do hrnce k masu a vaříme dalších 25 minut. Pak odstraníme z hrnce vyvařený libeček a petrželovou nať. Do jídla přidáme rozmíchané kokosové mléko z konzervy. Ochutnáváme a případně dochutíme solí. Na závěr zahustíme škrobem, rozmícháme ho v malém množství studené vody a vlijeme do jídla. Po chvilce vaření je jídlo hotové.
Vepřové se zeleninou na thajský způsob podáváme s čerstvě uvařenou rýží.
Podobné recepty
- » Vepřové plátky pod zeleninou
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Vepřové nudličky se zeleninou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vepřové závitky se zeleninou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Štýrské vepřové maso s křenovo - houskovou kaší a kořenovou zeleninou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vepřové maso dušené se zeleninou
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 3x) - » Salát z vepřového masa se zeleninou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Katův šleh z vepřového masa
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 148x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003434) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255211) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232732) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213302) - » Couračka
(Navštívilo: 150224) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122781) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110601)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy