Kuřecí steaky s brambory
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- nové brambory 4 ks
- kuřecí stehno 4 ks
- olivový olej 1 dl
- marináda
- drcený kmín 1 lžička
- indické kari 1 lžička
- sladká mletá paprika 1 lžička
- čínská sojová omáčka 1 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžička
- čerstvá majoránka 2 lžička
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Slovinsko
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Na recept můžeme použít i ověřené kuřecí steaky ze stehen. Doporučuji však nekupovat mražené, jelikož někteří výrobci mají zřejmě jiné představy o kuřecím steaku. Nejlepší je koupit si přímo chlazená stehna, dát si práci a vykostit si je osobně. Z masa jsou třeba odstranit šlachy a balast. Maso je pak kvalitnější než již koupené a také levnější. Maso případně ještě začistíme, omyje a osušíme.
Připravíme si marinádu. Majoránku rozemneme a spolu s kmínem, indickým kari kořením, paprikou, čínskou sójovou omáčkou a dijonskou hořčicí vložíme do vhodné marinovací misky. Vše důkladně rozmícháme. Do základu marinády zašleháme olivový olej, aby získala marináda správnou konzistenci.
Kuřecí steaky lehce naklepeme z obou stran. Je třeba šetrně rozklepat případné zbylé šlachy. Připravené maso vložíme do marinády a necháme v teple marinovat 30minut. Rozehřejeme troubu na 200 °C.
Zatím si nožíkem oškrábeme nové brambory. Velké brambory rozpůlíme, položíme řeznou plochou na pekáč, přikryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby. Brambory pečeme 30 minut. Pak alobal pouze odstraníme a troubu vypneme. Brambory necháme v troubě dojít. Taky na nich bude zlatavá kůrčička.
Steakovou pánev (se sandwichovým dnem) rozpálíme na maximum, přidáme olej a na pánev opatrně vkládáme okapané marinované plátky. Kvalitní pánev peče rychle. Maso pečeme z obou stran dozlatova. Steaky necháme 2 - 3 minuty v teple uležet. Pak je můžeme podle potřeby osolit.
Hotové steaky servírujeme s pečenými brambory. Vhodný se i salát podle fantazie. Je důležité servírovat maso i brambory teplé, protože se při chladnutí mění bouquet a konzistence.
Připravíme si marinádu. Majoránku rozemneme a spolu s kmínem, indickým kari kořením, paprikou, čínskou sójovou omáčkou a dijonskou hořčicí vložíme do vhodné marinovací misky. Vše důkladně rozmícháme. Do základu marinády zašleháme olivový olej, aby získala marináda správnou konzistenci.
Kuřecí steaky lehce naklepeme z obou stran. Je třeba šetrně rozklepat případné zbylé šlachy. Připravené maso vložíme do marinády a necháme v teple marinovat 30minut. Rozehřejeme troubu na 200 °C.
Zatím si nožíkem oškrábeme nové brambory. Velké brambory rozpůlíme, položíme řeznou plochou na pekáč, přikryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby. Brambory pečeme 30 minut. Pak alobal pouze odstraníme a troubu vypneme. Brambory necháme v troubě dojít. Taky na nich bude zlatavá kůrčička.
Steakovou pánev (se sandwichovým dnem) rozpálíme na maximum, přidáme olej a na pánev opatrně vkládáme okapané marinované plátky. Kvalitní pánev peče rychle. Maso pečeme z obou stran dozlatova. Steaky necháme 2 - 3 minuty v teple uležet. Pak je můžeme podle potřeby osolit.
Hotové steaky servírujeme s pečenými brambory. Vhodný se i salát podle fantazie. Je důležité servírovat maso i brambory teplé, protože se při chladnutí mění bouquet a konzistence.
Podobné recepty
- » Kuřecí steaky s žampionovou omáčkou
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Kuřecí steaky na pórku
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Kuřecí steaky s řeřichou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kuřecí steaky s hořčicovými americkými bramborami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kuřecí steaky se sýrovo-šunkovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kuřecí steaky s houbovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kuřecí steaky s hroznovým vínem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003187) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254605) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232651) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213070) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122637) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110550)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy