Velrybí steaky
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- olivový olej na smažení 2 lžíce
- tmavé velrybí maso 1 kg
- marináda
- kurkuma 1 lžička
- bobkový list 2 ks
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- mořská sůl hrubá 2 lžička
- olivový olej 1 lžíce
- mletý černý pepř 1 lžíce
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Norsko
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Tmavé velrybí maso nakrájíme příčně přes vlákna na 1,5 - 2 cm široké plátky. Tupou stranou nože steaky lehce naklepeme z obou stran.
Do hmoždíře dáme hrubou mořskou sůl, pepř, kurkumu, bobkové listy, papriku a zalijeme 1 lžící oleje. Koření zpracujeme na jemnou pastu.
Nakrájené a naklepané steaky vydatně potřeme pastou. Velrybí steaky necháme zakryté odležet v lednici přes noc.
Na kvalitní pánvi s rastrovaným dnem sendvičového typu rozpálíme zbytek oleje na asi 160°C. Vkládáme velrybí steaky a asi 2 minuty je z každé strany opékáme. Propečení ověříme jemným naříznutím, barva je jemně růžově hnědá.
Velrybí steaky podáváme s přílohou podle chuti. Velryby jsou chráněné. Přesto některé státy je loví a v prodejnách s rybami se objeví. Nevím jestli v Česku. J jsem tohle vařil v Norsku.
Do hmoždíře dáme hrubou mořskou sůl, pepř, kurkumu, bobkové listy, papriku a zalijeme 1 lžící oleje. Koření zpracujeme na jemnou pastu.
Nakrájené a naklepané steaky vydatně potřeme pastou. Velrybí steaky necháme zakryté odležet v lednici přes noc.
Na kvalitní pánvi s rastrovaným dnem sendvičového typu rozpálíme zbytek oleje na asi 160°C. Vkládáme velrybí steaky a asi 2 minuty je z každé strany opékáme. Propečení ověříme jemným naříznutím, barva je jemně růžově hnědá.
Velrybí steaky podáváme s přílohou podle chuti. Velryby jsou chráněné. Přesto některé státy je loví a v prodejnách s rybami se objeví. Nevím jestli v Česku. J jsem tohle vařil v Norsku.
Podobné recepty
- » Pepřová omáčka na steaky
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 12x) - » Medovo-pivní marináda na steaky
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Steaky z hovězí svíčkové v espresso-chilli marinádě s glazírovanou mrkví
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Vepřové steaky ve slanině
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Steaky s pařížským máslem a pečenými brambory
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kuřecí steaky s žampionovou omáčkou
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Steaky z kachních prsou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003218) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254610) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232657) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213083) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122644) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110552)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy