Nakládaný bůček
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- vepřový bok 1 kg
- na obalení
- sůl 1 lžička
- česnek 3 stroužek
- mletý černý pepř 0.5 lžička
- mletá sladká paprika 2 lžička
- nálev
- sůl 2 lžička
- česnek 6 stroužek
- celý černý pepř 10 kulička
Doba přípravy: 150 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Maďarsko
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Vepřový bok dobře očistíme a omyjeme. Připravíme si nálev. Všechen česnek oloupeme a spolu se 2 lžičkami soli a černým pepřem jej vložíme do vody. Vše přivedeme k varu a přidáme připravený bůček. Ten vaříme asi hodinu. Uvařený bůček vyndáme a krátce necháme vychladnout. Stačí zhruba 5 minut.
Během vaření bůčku si připravíme obalovací hmotu. Do hrníčku dáme 2 lžičky vývaru z bůčku. Přidáme sůl, mletý pepř, papriku a 3 prolisované stroužky česneku. Vzniklou hmotu pořádně zpracujeme a postupně jí nanášíme na bůček, až je celý obalený.
Obalený bůček zabalíme do alobalu a vložíme do mrazničky na 3 hodiny. Poté ho můžeme přemístit do lednice.
Nakládaný bůček se podává zastudena. Krájíme jej na prkénku na asi 1/2 cm plátky a podáváme s chlebem a sterilovanou zeleninou.
Během vaření bůčku si připravíme obalovací hmotu. Do hrníčku dáme 2 lžičky vývaru z bůčku. Přidáme sůl, mletý pepř, papriku a 3 prolisované stroužky česneku. Vzniklou hmotu pořádně zpracujeme a postupně jí nanášíme na bůček, až je celý obalený.
Obalený bůček zabalíme do alobalu a vložíme do mrazničky na 3 hodiny. Poté ho můžeme přemístit do lednice.
Nakládaný bůček se podává zastudena. Krájíme jej na prkénku na asi 1/2 cm plátky a podáváme s chlebem a sterilovanou zeleninou.
Podobné recepty
- » Nakládaný bůček
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Nakládaný hermelín
(Hodnocení: 1.37 - hlasovalo 292x) - » Nakládaný romadur
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 12x) - » Nakládaný hermelín II.
(Hodnocení: 1.72 - hlasovalo 18x) - » Nakládaný celer (plátky)
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 23x) - » Trhané vepřové s domácí bbq omáčkou a nakládanými okurkami
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 3x) - » Nakládaný pokrájený hermelín
(Hodnocení: 1.8 - hlasovalo 10x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003157) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254596) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232643) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213056) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122616) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110542)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy