Dušené vepřové na koření a rozinkách
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- sůl 1 ks
- cibule 150 g
- zázvor 50 g
- hnědý cukr 2 lžíce
- ocet 2 lžíce
- rozinky 125 g
- olej 1 ks
- rum 1 dl
- mletá skořice 1 ks
- suché bílé víno 250 ml
- vepřová plec nebo kotleta 1.5 kg
- podle chuti
- muškátový oříšek 1 ks
- koriandr 1 ks
- muškátový květ 1 ks
- kajenský pepř 1 ks
- hřebíček 3 ks
Doba přípravy: 160 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Chorvatsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Koření vložíme do hmoždíře a vše rozdrtíme na jemný prášek.
Maso nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Maso posypeme směsí koření, pokapeme olejem a pořádně promícháme. Necháme 15 minut proležet.
Rozinky namočíme do vlažné vody a zázvor očistíme a nastrouháme. Nakrájíme si cibuli nadrobno.
Rozehřejeme hrnec, přidáme olej a zprudka opečeme naložené maso. Pak posypeme cukrem. Když cukr zkaramelizuje, přidáme ocet. Po odpaření octu přidáme zázvor, cibuli, rozinky, ruma a bílé víno. Vše zalijeme 0,8 l vody.
Maso osolíme, zamícháme a přikryjeme pokličkou. Na mírném ohni dusíme 1 až 2 hodiny. Občas podléváme vodou. Podle masa můžeme dobu dušení zkrátit.
Hotové měkké maso podáváme s rýží.
Maso nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Maso posypeme směsí koření, pokapeme olejem a pořádně promícháme. Necháme 15 minut proležet.
Rozinky namočíme do vlažné vody a zázvor očistíme a nastrouháme. Nakrájíme si cibuli nadrobno.
Rozehřejeme hrnec, přidáme olej a zprudka opečeme naložené maso. Pak posypeme cukrem. Když cukr zkaramelizuje, přidáme ocet. Po odpaření octu přidáme zázvor, cibuli, rozinky, ruma a bílé víno. Vše zalijeme 0,8 l vody.
Maso osolíme, zamícháme a přikryjeme pokličkou. Na mírném ohni dusíme 1 až 2 hodiny. Občas podléváme vodou. Podle masa můžeme dobu dušení zkrátit.
Hotové měkké maso podáváme s rýží.
Podobné recepty
- » Dušené vepřové plecko
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 4x) - » Dušené vepřové kostky se smetanou a hráškem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Dušené vepřové maso
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Dušené vepřové kotlety
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Dušené kapustičky I.
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Vepřové dušené řízky na houbách
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Dušené vepřové plecko
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 4x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003192) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254605) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232652) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213071) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122639) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110550)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy