Bulharská kebapčeta na gril
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- mleté maso 1 kg
- podle chuti
- saturejka 1 lžička
- římský kmín 1 lžíce
- petrželka (naťová) 1 snítka
- sůl 1 lžíce
- černý pepř 1 lžíce
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Grilování
Země: Bulharsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Na jemno mleté maso dáme do mísy, přidáme dvě deci vlažné vody a vícháme do hmoty. Maso by mělo vodu vstřebat a při grilování nám zůstane štáva uvnitř. Potom přidáme saturejku, římský kmín (drcený nebo mletý), pepř (nejlépe černý a čerstvě namletý), sůl, na jemno nakrájenou čerstvou petrželku (nejlépe klasickou, ne kudrnku), a vše dobře promícháme. Můžeme přidat i jemně nasekané čerstvé feferonky nebo chilli papričky. Společně s petželkou nám pokrm pěkně ovoní a zabarví. Maso pak necháme uležet v chladničce min. jednu hodinu. Nejlépe však do druhého dne.
Z masové směsi na kebapčetu vytvarujeme typické válečky zhruba 10-15 cm dlouhé. Abychom dosáhli dlouhého a pravidelného tvaru můžeme si pomoci potravinovou fólií, která nám při válení bude držet maso pohromadě. Gril by měl být dobře rozpálený a jednotlivá kebapčeta bychom měli opéct z aždé strany zhruba 2 minuty. Maso by mělo být jen jemně nazlátlé a proužky od grilu dobře patrné. Nesmí být přepečené a suché.
Rozhodující pro výsledek chuti kebapčety je kvalita masa. Nejlepší je si nechat umlet v řeznictví než kupovat v supermarketu balené.
Z masové směsi na kebapčetu vytvarujeme typické válečky zhruba 10-15 cm dlouhé. Abychom dosáhli dlouhého a pravidelného tvaru můžeme si pomoci potravinovou fólií, která nám při válení bude držet maso pohromadě. Gril by měl být dobře rozpálený a jednotlivá kebapčeta bychom měli opéct z aždé strany zhruba 2 minuty. Maso by mělo být jen jemně nazlátlé a proužky od grilu dobře patrné. Nesmí být přepečené a suché.
Rozhodující pro výsledek chuti kebapčety je kvalita masa. Nejlepší je si nechat umlet v řeznictví než kupovat v supermarketu balené.
Podobné recepty
- » Domácí bulharská pomazánka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bulharská pomazánka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bulharská brokolice
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bulharská pomazánka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bulharská pomazánka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1001005) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 250124) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232222) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 211587) - » Couračka
(Navštívilo: 150196) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 121882) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110210)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy