Bosenská sarma

Kategorie: Maso

Autor:

Bosenská sarma

Suroviny

Porce: 4 + –
  • kapusta 1 ks
  • cibule 1 ks
  • rýže 1 hrnek
  • mleté maso 0.5 kg
  • podle chuti
  • kořenící směs 1 ks
  • sůl 1 ks
  • podle potřeby
  • olej 1 ks
  • voda 1 ks

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Bosna a Hercegovina

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Listy kapusty spaříme v osolené vroucí vodě, poté je ihned vložíme do ledové vody a necháme odkapat.

V míse smícháme mleté maso, oloupanou cibuli nakrájenou na jemno, sůl, kořenící směs a neuvařenou rýži a vše dobře promícháme. Nakonec přilijeme trochu perlivé vody. Můžeme přidat pár kapek oleje, ale jen pokud je maso libové.

Masovo-rýžovou směs plníme do kapustových listů a uzavíráme do menších válečků. Klademe je do pekáče a před pečením podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme na 100 °C nebo vaříme na mírném ohni hodinu. Jako variaci můžeme do pekáčku přidat pocukrovaný rajský protlak.

Bosenská sarma nejlépe chutná s bramborovou kaší nebo pečivem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist