Fufu se skopovým
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- omáčka
- olej 1 ks
- paprika 1 ks
- chilli 1 ks
- hladká mouka na zahuštění 1 ks
- cibule 1 ks
- pivo 200 ml
- bobkový list 1 ks
- skopové maso 500 g
- česnek 1 ks
- vývar 500 ml
- tymián 1 ks
- bazalka 1 ks
- mletá sladká paprika 1 ks
- menší mrkev 1 ks
- podle chuti
- sůl 1 ks
- příloha
- voda 1 l
- dětská krupička 300 g
Doba přípravy: 75 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Egypt
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do vařící vody po troše vsypáváme dětskou krupičku a mícháme, aby se nedělaly hrudky. Hmota musí být hodně hustá, aby v ní stála vařečka. Vaříme asi 5 minut a poté necháme trochu zchladnout.
Zeleninu podle potřeby očistíme. Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené maso, zasypeme červenou paprikou, přidáme další koření a sůl dle chuti. Přilijeme vývar s pivem, zbytek zeleniny a bobkový list. Vaříme, dokud není maso měkké (cca 40 minut), záleží na druhu masa. Je-li třeba, zahustíme hladkou moukou. Nakonec prolisujeme česnek, množství záleží na každém, neměl by přebít chuť dalších surovin. Omáčka by měla být ostrá a lehce nahořklá.
Lžící namočenou ve studené vodě vykrajujeme kousky fufu kaše a poléváme omáčkou se skopovým.
Originální suroviny jsou u nás špatně k dostání, maniok do fufu (místo něj krupička), kozí maso (skopové nebo jakékoliv jiné) a další. Také jsem nikdy nepoužívala nějaké přesné dávkování, ani černoši to tak prý nedělají. Takže fufu se skopovým nebo jiným masem chutná pokaždé trochu jinak, ale dobře.
Zeleninu podle potřeby očistíme. Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené maso, zasypeme červenou paprikou, přidáme další koření a sůl dle chuti. Přilijeme vývar s pivem, zbytek zeleniny a bobkový list. Vaříme, dokud není maso měkké (cca 40 minut), záleží na druhu masa. Je-li třeba, zahustíme hladkou moukou. Nakonec prolisujeme česnek, množství záleží na každém, neměl by přebít chuť dalších surovin. Omáčka by měla být ostrá a lehce nahořklá.
Lžící namočenou ve studené vodě vykrajujeme kousky fufu kaše a poléváme omáčkou se skopovým.
Originální suroviny jsou u nás špatně k dostání, maniok do fufu (místo něj krupička), kozí maso (skopové nebo jakékoliv jiné) a další. Také jsem nikdy nepoužívala nějaké přesné dávkování, ani černoši to tak prý nedělají. Takže fufu se skopovým nebo jiným masem chutná pokaždé trochu jinak, ale dobře.
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017506) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316657) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237989) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 235004) - » Couračka
(Navštívilo: 150872) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 132209) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113978)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:46
Adams34
Ahoj. Během vaření můžeš vyzkoušet tuto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:45
Adams34
Ahoj. Počas varenia môžeš vyskúšať túto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
-
Zajímavé články a tipy