Cmunda po kaplicku
Kategorie: Maso
Autor: kuchtik.honza

Suroviny
- Olej 4 dl
- Černý pepř mletý 1 špetka
- Uzený bůček nebo krkovička 500 g
- Kmín 1 špetka
- Kysané zelí 500 g
- Hladká mouka 10 g
- Cibule 1 ks
- Sůl 1 špetka
- Cukr 1 lžíce
- Brambory 900 g
- Majoránka 1 lžíce
- Vejce 1 ks
- Česnek 3 stroužek
- Mléko 1 dl
- Hladká mouka 200 g
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Smažení
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Oloupané brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli stát a přebytečnou vodu slijeme. Do brambor přimícháme mouku, mléko, vejce, utřený česnek se solí, mletý pepř a majoránku.
Těsto po částech lijeme na vymazanou pánev a pečeme z obou stran dozlatova. Bramboráčky nebo také cmundu uchováme v teple.
Uzený bůček nebo krkovici opláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájíme na plátky.
Kysané zelí zalijeme vařící vodou, přidáme kmín a pod pokličkou dusíme doměkka. K téměř měkkému zelí přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a osmahlou s trochou mouky na tuku. Zelí ochutíme solí a cukrem.
Bramborák potřeme zelím, do středu položíme plátek bůčku nebo krkovice a přehneme. Cmundu po kaplicku ihned podáváme
Těsto po částech lijeme na vymazanou pánev a pečeme z obou stran dozlatova. Bramboráčky nebo také cmundu uchováme v teple.
Uzený bůček nebo krkovici opláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájíme na plátky.
Kysané zelí zalijeme vařící vodou, přidáme kmín a pod pokličkou dusíme doměkka. K téměř měkkému zelí přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a osmahlou s trochou mouky na tuku. Zelí ochutíme solí a cukrem.
Bramborák potřeme zelím, do středu položíme plátek bůčku nebo krkovice a přehneme. Cmundu po kaplicku ihned podáváme
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1014839) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 303205) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237064) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 230233) - » Couračka
(Navštívilo: 150755) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 130594) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113483)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy