Bedřichova kýta
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- Vepřová kýta 500 g
- Sýr Niva 1 balení
- Špek 150 g
- Česnek 1 ks
- Smetana na vaření 500 ml
- Brambory 6 ks
- Kmín 1 ks
Doba přípravy: 100 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Nivu nahrubo nastrouháme, poté nakrájíme špek na kostičky a oloupaný česnek na plátky.
Maso omyjeme, na vrchní straně několikrát lehce nařízneme( vytvoříme si tak předem náznak porcí). Poté maso nařízneme z boku a vytvoříme tím kapsu (maso musí zůstat pohromadě).
Do kapsy naládujeme část špeku, všechnu nivu a zakončíme opět špekem. Do mezer oddělujících porce vložíme česnek, následně maso stáhneme nití, aby se nám žádná ingredience nevysypala. Maso položíme do pekáče. obložíme zbytky špeku a česneku, lehce posolíme a posypeme kmínem, podlijeme vodou a na 200°C pečeme.
Zhruba po hodině přilijeme smetanu. Po další půlhodině zpola uvaříme brambory a přidáme k masu. Po celou dobu pečení pravidelně poléváme. Jakmile se dodělají brambory, podáváme.
Maso omyjeme, na vrchní straně několikrát lehce nařízneme( vytvoříme si tak předem náznak porcí). Poté maso nařízneme z boku a vytvoříme tím kapsu (maso musí zůstat pohromadě).
Do kapsy naládujeme část špeku, všechnu nivu a zakončíme opět špekem. Do mezer oddělujících porce vložíme česnek, následně maso stáhneme nití, aby se nám žádná ingredience nevysypala. Maso položíme do pekáče. obložíme zbytky špeku a česneku, lehce posolíme a posypeme kmínem, podlijeme vodou a na 200°C pečeme.
Zhruba po hodině přilijeme smetanu. Po další půlhodině zpola uvaříme brambory a přidáme k masu. Po celou dobu pečení pravidelně poléváme. Jakmile se dodělají brambory, podáváme.
Podobné recepty
- » Vepřová kýta po selsku
(Hodnocení: 1.45 - hlasovalo 69x) - » Vepřová kýta na česneku
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 72x) - » Vepřová kýta na špeku
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 5x) - » Frankfurtská vepřová kýta
(Hodnocení: 1.45 - hlasovalo 31x) - » Dančí kýta se šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem
(Hodnocení: 1.04 - hlasovalo 24x) - » Vepřová kýta na slanině a majoránce
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 10x) - » Daňčí kýta na smetaně - dia
(Hodnocení: 1.15 - hlasovalo 13x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012882) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292838) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236148) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223417) - » Couračka
(Navštívilo: 150673) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128343) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112902)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy