Losos s hrachovou kaší

Kategorie: Maso

Autor:

Losos s hrachovou kaší

Suroviny

Porce: 2 + –
  • slanina 3 plátek
  • na smažení olivový olej 1 ks
  • steaky z lososa 2 ks
  • sůl podle chuti 1 ks
  • česnek 2 stroužek
  • mražený hrášek 400 g
  • smetana ke šlehání 50 ml
  • máslo 2 lžíce
  • podle potřeby pepř 1 ks

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme na trošce oleje. Až bude křupavá, dáme ji bokem. Steaky z lososa osolíme a osmažíme ve výpeku ze slaniny. Pečeme podle tloušťky steaku 1–3 minuty po jedné a 4–6 minut po druhé straně.
V hrnci necháme vařit vodu, do které přidáme 2 stroužky česneku. Přisypeme hrášek a vaříme asi 3 minuty. Poté hrášek přecedíme a spolu s půlkou stroužku česneku, který se vařil s hráškem, dáme do mixéru. Přidáme smetanu, máslo, sůl i pepř a vše rozmixujeme.

Osmažené steaky z lososa posypeme křupavou slaninou a podáváme společně s hrachovou kaší.

Poznámka:

Hrášek by se neměl vařit příliš dlouho, jinak ztratí svou krásně svěží barvu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist