Stahovat bažanta je naprostá zhůvěřilost - dá se oškubat relativně dobře - divoká kachna je mnohem horší.
Bažant je opravdu mimořádně suchá zvěřina, neprošpikovat alespoň prsa znamená mít ve výsledku piliny - jen ovázání slaninou opravdu nestačí.
Dvě hodiny dušení budou stačit u mladého (letošního) bažanta, starší dovede být pěkně houževnatý.
Bažant na divoko
Kategorie: Maso
Autor: adminrecepty
Suroviny
- Bažant 1 ks
- Sůl 1 lžička
- Cibule 1 ks
- Bobkový list 1 ks
- Tymián 4 špetka
- Mletý bílý pepř 1 špetka
- Jalovec 4 ks
- Mletý zázvor 30 g
- Anglická slanina 60 g
Doba přípravy: 180 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Bažanta stáhneme, uřízneme hlavu, vykucháme a omyjeme. Osušíme v útěrce, osolíme a okořeníme. Dovnitř bažanta vložíme větší napůl nakrájenou oloupanou cibuli a bobkový list. Prsíčka posypeme 3-4 špetkami tymiánu a mletým bílým pepřem, přidáme několik kuliček jalovce, kousek celého nebo mletého zázvoru. Připraveného bažanta obalíme tenkými plátky anglické slaniny a ovážeme mití. Zabalíme ho do alobalu a položíme na záda. Trychlýřem do něj nalijeme asi 1 a 1/2 litru vody a vložíme ho do rozehřáté trouby. V troubě dusíme při 210 ´C asi 2 hodiny. Po této době se voda vyvaří a zůstane pouze šťáva. Bažanta podáváme s vařenými brambory, politými šťávou z bažanta, s brusinkovým kompotem a modrým rulandským vínem
Diskuze
Podobné recepty
- » Bažant po staročesku
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 6x) - » Pečený bažant
(Hodnocení: 1.13 - hlasovalo 15x) - » Kuře à la bažant
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 5x) - » Bažant nas víně s ořechy
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Bažant na pepři
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Paštika s bažanta
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kuře na způsob bažanta
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012882) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292848) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236150) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223417) - » Couračka
(Navštívilo: 150673) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128345) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112902)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy