Bažant na divoko

Kategorie: Maso

Autor:

Bažant na divoko

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 180 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Bažanta stáhneme, uřízneme hlavu, vykucháme a omyjeme. Osušíme v útěrce, osolíme a okořeníme. Dovnitř bažanta vložíme větší napůl nakrájenou oloupanou cibuli a bobkový list. Prsíčka posypeme 3-4 špetkami tymiánu a mletým bílým pepřem, přidáme několik kuliček jalovce, kousek celého nebo mletého zázvoru. Připraveného bažanta obalíme tenkými plátky anglické slaniny a ovážeme mití. Zabalíme ho do alobalu a položíme na záda. Trychlýřem do něj nalijeme asi 1 a 1/2 litru vody a vložíme ho do rozehřáté trouby. V troubě dusíme při 210 ´C asi 2 hodiny. Po této době se voda vyvaří a zůstane pouze šťáva. Bažanta podáváme s vařenými brambory, politými šťávou z bažanta, s brusinkovým kompotem a modrým rulandským vínem

Diskuze

Stahovat bažanta je naprostá zhůvěřilost - dá se oškubat relativně dobře - divoká kachna je mnohem horší.

Bažant je opravdu mimořádně suchá zvěřina, neprošpikovat alespoň prsa znamená mít ve výsledku piliny - jen ovázání slaninou opravdu nestačí.

Dvě hodiny dušení budou stačit u mladého (letošního) bažanta, starší dovede být pěkně houževnatý.

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist