Králičí rillettes a marinované švestky

Kategorie: Maso

Autor:

Králičí rillettes a marinované švestky

Suroviny

Porce: 12 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
V kastrolku svařte červené víno a koření skoro na sirup. Odstraňte koření. Chuť případně dolaďte cukrem. Přidejte švestky a vařte 5 minut. Nechte vychladnout a rozležet. Ideálně přes noc.

2
Králíka rozdělte na 5 dílů (přední nohy, zadní nohy, hřbet). Hlavu nevyhazujte.

3
Ve větším kastrolu vařte 10 minut víno, aby se odpařil alkohol. Přidejte bouquet garni a celý pepř. Přidejte porce králíka a hlavu, osolte (jen velmi jemně, téměř celá tekutina se odpaří a chuť se hodně zkoncentruje!). Pomaličku je vařte, dokud není maso úplně měkké. Oberte maso z kostí a vraťte je do omáčky. Bouquet garni vyhoďte. Opět pomalu vařte, dokud se téměř všechna tekutina nevsákne do masa. Pokud je potřeba, dosolte. Vmíchejte 2 lžíce sádla.

4
Hotové rillettes rozdělte do misek nebo přesuňte do teriny. Nechte vychladnout. Zalijte rozpuštěným sádlem. Nechte chuť rozležet přes noc. Zalité sádlem se rillettes velmi dobře uchovávají.

5
Podávejte s čerstvou bagetou a marinovanými švestkami. Můžete je také vyzkoušet s cornichony (maličkými nakládanými okurkami) nebo nakládanými perlovými cibulkami.

Poznámka:

Pokud si jednou doma připravíte domácí rillettes, budete je dělat už pořád. Vydrží dlouho, budete mít stále při ruce něco dobrého k vínu a návštěva vás také nezaskočí. Rillettes se tradičně připravují z kachny nebo vepřového, tak to zkuste také.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist