Boeuf Bourguignon
Kategorie: Maso
Autor: wencek
Suroviny
- červené víno 1 l
- hovězí kýta 1.5 kg
- velká cibule 1 ks
- česnek 1.2 ks
- bobkový list 3 ks
- celý pepř 8 kulička
- čerstvé bylinky 1 svazek
- slanina 200 g
- olivový olej 5 lžíce
- mrkev 200 g
- jarní cibulka 15 ks
- žampióny 200 g
- řapíkatý celer 200 g
- koňak 2 cl
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Francie
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1
Maso nakrájejte na větší kostky asi 3 x 3 cm. Velkou cibuli nakrájejte najemno, mrkev na kolečka, řapíkatý celer na kousky velké asi 3 cm. Vložte do mísy na marinování, zalejte vínem a přidejte všechno koření. Nechte v lednici marinovat minimálně 24 hodin.
2
Druhý den slijte maso přes síto, víno z marinády uschovejte. Ve velkém kastrolu dejte dobře vyškvařit slaninu nakrájenou na malé kostičky, přidejte olivový olej, malé cibulky a z marinády uschovaný řapíkatý celer a mrkev a vše dozlatova opečte.
3
Opečenou zeleninu vyjměte a v kastrolu orestujte ze všech stran maso s česnekem nakrájeným na plátky.
4
Když je maso ze všech stran opečené, přidejte zpátky orestovanou zeleninu, koření z marinády a vše zalijte vínem z marinády. Jemně osolte, přiveďte k varu, zakryjte poklicí a na velmi mírném plameni nechte probublávat až do úplného změknutí masa. Minimálně 3 hodiny.
5
Před koncem vaření osmahněte žampiony překrojené napůl na másle. Na posledních 10 minut je přidejte k masu a společně provařte. Na závěr zjemněte střikem kvalitního koňaku.
Poznámka:
česnek - čtvrt palicečerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, majoránka)
Podobné recepty
- » Boeuf bourguignon podle Julie Child
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Boeuf bourguignon podle Julie Child
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bourguignon
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Boeuf bourguignon podle Julie Child
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bourguignon
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012882) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292840) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236149) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223417) - » Couračka
(Navštívilo: 150673) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128343) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112902)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy