Hovězí guláš

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 180 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Hovězí kližku opláchneme a nakrájíme na kostky velké asi 25 g

2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme v hrnci na sádle dorůžova, přidáme mletou papriku, zalijeme trochou vlažné vody, aby nám paprika nezhořkla, vložíme nakrájené maso, osolíme, dochutíme pepřem, mírně pokmínujeme, přidáme lžíci rajského protlaku a dle potřeby přidáme vodu

3. Přikryjeme poklicí a dusíme zhruba 1,5-2 hodiny do změknutí masa

4. Měkké maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu zaprášíme hladkou moukou, promícháme a v případě potřeby ještě zředíme teplou vodou, přidáme česnek utřený se solí a nejlépe nadrcenou majoránku, ještě krátce povaříme

5. Maso vrátíme do omáčky, spolu krátce povaříme až na povrchu vystoupí tuk

6. Hovězí guláš servírujeme nejlépe posypaný cibulkou.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist