Vepřové žebírko plněné žampiony, šunkou a vejcem

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřové žebírko plněné žampiony, šunkou a vejcem

Suroviny

Porce: 6 + –
  • vepřová pečeně s kostí 1 kg
  • žampión 100 g
  • slanina 100 g
  • šunka 100 g
  • vejce 2 ks
  • cibule 1 ks

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Z pečeně odstraníme částečně kost a pak ji naporcujeme na silnější plátky cca 2 cm tlusté, plátky podélně rozřízneme
2. Slaninu nakrájíme na kostičky a na roztavené slanině osmahneme nakrájenou cibuli, šunku a žampióny, směs zahustíme vejcem, osolíme a opepříme
3. Vychladlou směsí plníme kapsy v mase, otvory uzavřeme párátky
4. Plněné plátky masa dáme do pekáče, osolíme, poprášíme moukou, přidáme sádlo, podlijeme vodou a dáme péct do rouby vyhřáté na 200 °C, během pečení poléváme vzniklou šťávou a podléváme teplou vodou
5. Když je maso měkké, šťávu zaprášíme moukou a zjemníme lžičkou másla.

Doporučení:
Takto připravené vepřové kapsy podáváme například s opečenými brambory a restovanou zeleninou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist