Vepřové žebírko plněné žampiony, šunkou a vejcem
Kategorie: Maso
Autor: wencek
Suroviny
Doba přípravy: 70 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Z pečeně odstraníme částečně kost a pak ji naporcujeme na silnější plátky cca 2 cm tlusté, plátky podélně rozřízneme
2. Slaninu nakrájíme na kostičky a na roztavené slanině osmahneme nakrájenou cibuli, šunku a žampióny, směs zahustíme vejcem, osolíme a opepříme
3. Vychladlou směsí plníme kapsy v mase, otvory uzavřeme párátky
4. Plněné plátky masa dáme do pekáče, osolíme, poprášíme moukou, přidáme sádlo, podlijeme vodou a dáme péct do rouby vyhřáté na 200 °C, během pečení poléváme vzniklou šťávou a podléváme teplou vodou
5. Když je maso měkké, šťávu zaprášíme moukou a zjemníme lžičkou másla.
Doporučení:
Takto připravené vepřové kapsy podáváme například s opečenými brambory a restovanou zeleninou.
2. Slaninu nakrájíme na kostičky a na roztavené slanině osmahneme nakrájenou cibuli, šunku a žampióny, směs zahustíme vejcem, osolíme a opepříme
3. Vychladlou směsí plníme kapsy v mase, otvory uzavřeme párátky
4. Plněné plátky masa dáme do pekáče, osolíme, poprášíme moukou, přidáme sádlo, podlijeme vodou a dáme péct do rouby vyhřáté na 200 °C, během pečení poléváme vzniklou šťávou a podléváme teplou vodou
5. Když je maso měkké, šťávu zaprášíme moukou a zjemníme lžičkou másla.
Doporučení:
Takto připravené vepřové kapsy podáváme například s opečenými brambory a restovanou zeleninou.
Podobné recepty
- » PŘÍRODNÍ VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Přírodní vepřové žebírko II.
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO NA ŽAMPIONECH
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Chatařské vepřové žebírko
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Smažené vepřové žebírko v bramborovém těstě
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Katův šleh z vepřového masa
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 148x) - » Vepřové na slanině
(Hodnocení: 1.3 - hlasovalo 33x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1001084) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 250148) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232228) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 211616) - » Couračka
(Navštívilo: 150196) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 121892) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110212)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy