Hovězí satay s arašídovou omáčkou

Kategorie: Maso

Autor:

Hovězí satay s arašídovou omáčkou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • hovězí svíčková 400 g
  • cibule 2 ks
  • Na marinádu
  • cibule 1 ks
  • stroužek 3 stroužek
  • rybí omáčka 2 lžíce
  • třinový cukr 1 lžíce
  • voda 0.5 l
  • Na omáčku
  • arašidový olej 1 lžíce
  • burákové máslo 200 g
  • kokosové mléko 150 ml
  • rybí omáčka 2 lžíce
  • sweet chilli omáčka 3 lžíce
  • sušená citrónová tráva 1 lžíce

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Postup
1
Ingredience na marinádu rozmixujte v mixéru. Mixujte klidně o něco déle, aby se rozpustil cukr. Maso nakrájené na větší kousky zamíchejte v míse s marinádou tak, aby se v ní rovnoměrně obalilo a nechte v lednici marinovat 3–4 hodiny nebo přes noc.

2
Kousky masa a pokrájené cibule napíchněte na špízy a grilujte na středním až menším žáru. Lepší je pomalé grilování, aby se marináda nepřipálila. Špízy lze opéct i na grilovací pánvi, pokud zrovna není počasí na venkovní grilování.

3
Na omáčku rozehřejte (ne úplně rozpalte, stačí mírnější teplota) na pánvi arašídový olej, vmíchejte burákové máslo, celé kokosové mléko, sweet chilli a rybí omáčku. Rybí omáčka je hodně slaná, takže pokud používáte solené burákové máslo, nejdříve smíchejte všechny ostatní ingredience, ochutnejte a podle toho přidejte rybí omáčku.

4
Směs na pánvi pomalu zahřívejte a míchejte, dokud se ingredience nespojí v hladkou omáčku, a hned odstavte z ohně. Omáčka nesmí projít varem, oddělil by se tuk a už by se znovu nespojil. Chuti to však neškodí, je to jen estetická závada.

5
Masové špízy servírujte s arašídovou omáčkou. Můžete přidat bílou nebo ochucenou rýži a skrojek limety.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist