Smažené telecí na milánský způsob

Kategorie: Maso

Autor:

Smažené telecí na milánský způsob

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
3. Česnek nadrobno nasekáme
4. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a nasekaný česnek
5. Přimícháme rajčata, tymián, přilijeme vývar, osolíme a opepříme
6. Při střední teplotě dusíme za občasného promíchání do mírného zhoustnutí
7. Řízky naklepeme plochou stranou paličky na maso, osolíme a opepříme
8. Polovinu parmazánu promícháme se strouhankou
9. Řízky nejdříve obalíme v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme směsí strouhanky
10. Obal lehce přitiskneme
11. K varu přivedeme 3 litry osolené vody a špagety vaříme na skus podle návodu na obalu
12. Mezitím na 2 pánvích rozehřejeme máslo (olej) a při střední teplotě osmažíme řízky z každé strany asi 2-3 minuty
13. Hotové špagety slijeme a necháme na sítu okapat
14. Rozdělíme je na 4 talíře, přidáme vždy 2 usmažené řízky, trochu rajčatové omáčky a ozdobíme bazalkovými lístky
15. Zbývající parmazán podáváme odděleně.

Poznámka:

telecí řízky po 70g
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist