Pokud sháníte nějaký recept na grilování vepřového masa, vřele doporučuji tuto kýtu http://www.grilykrby.cz/recepty-na-...
Grilovaná krůta
Kategorie: Maso
Autor: wencek
Suroviny
- krůta 1 ks
- mrkev 4 ks
- petržel 4 ks
- anglická slanina 200 g
- grilovací koření 100 g
- olej 1 l
- Na nálev
- mletý pepř 1 lžíce
- drcený kmín 1 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžička
- mletá pálivá paprika 1 lžička
- voda 2 l
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužek
Doba přípravy: 600 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Grilování
Země: Česká republika
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Do dvou litrů vody hodíme koření, na plátky pokrájenou, oloupanou cibuli a česnek
2. Osolíme podle váhy masa, které budeme napichovat (na 1 kg masa použijeme 15 g soli)
3. Nálev přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut, pak ho necháme vychladnout
4. Vychladlý nálev přecedíme
5. Anglickou slaninu nakrájíme na delší hranolky, pak ji dáme do mrazáku zamrazit
6. Omytou, očištěnou zeleninu nakrájíme také na hranolky
7. Zeleninové hranolky spolu s mraženou anglickou slaninou, pomocí tenkého nože, vpravíme rovnoměrně do svaloviny krůty, tzv. ji prošpikujeme
8. Nyní krůtu napícháme připraveným nálevem a to pomocí injekční stříkačky s velkou jehlou.
9. V lednici necháme maso 2-3 dny uležet
10. Pak krůtu pozvolna grilujeme v celku, nejlépe na motorkem hnané otočné jehle
11. Při grilování krůtu potíráme nálevem připraveným z 1 l oleje a 100 g grilovacího koření
12. V průběhu grilování krůtu rovnoměrně, ze všech stran, ořezáváme
13. Vždy po oříznutí plátků masa krůtu opět potřeme potěrem z oleje a grilovacího koření.
Doporučení:
Potírání provádíme nejlépe pomocí větviček jalovce.
2. Osolíme podle váhy masa, které budeme napichovat (na 1 kg masa použijeme 15 g soli)
3. Nálev přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut, pak ho necháme vychladnout
4. Vychladlý nálev přecedíme
5. Anglickou slaninu nakrájíme na delší hranolky, pak ji dáme do mrazáku zamrazit
6. Omytou, očištěnou zeleninu nakrájíme také na hranolky
7. Zeleninové hranolky spolu s mraženou anglickou slaninou, pomocí tenkého nože, vpravíme rovnoměrně do svaloviny krůty, tzv. ji prošpikujeme
8. Nyní krůtu napícháme připraveným nálevem a to pomocí injekční stříkačky s velkou jehlou.
9. V lednici necháme maso 2-3 dny uležet
10. Pak krůtu pozvolna grilujeme v celku, nejlépe na motorkem hnané otočné jehle
11. Při grilování krůtu potíráme nálevem připraveným z 1 l oleje a 100 g grilovacího koření
12. V průběhu grilování krůtu rovnoměrně, ze všech stran, ořezáváme
13. Vždy po oříznutí plátků masa krůtu opět potřeme potěrem z oleje a grilovacího koření.
Doporučení:
Potírání provádíme nejlépe pomocí větviček jalovce.
Poznámka:
do nálevu - 15 g soli na 1 kg krůtyDiskuze
Podobné recepty
- » Grilovaná kuřecí křídla
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Grilovaná vepřová žebra + Barbecue omáčka
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 7x) - » Grilovaná krkovička IV.
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Grilovaná krkovice na bylinkách a česneku
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 6x) - » Grilovaná zelenina, lilek, cuketa, žampiony, mrkev
(Hodnocení: 2.25 - hlasovalo 4x) - » Grilovaná krkovička v pivní marinádě
(Hodnocení: 1.17 - hlasovalo 6x) - » Grilovaná vepřová krkovice s rozmarýnem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003544) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255286) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232756) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213361) - » Couračka
(Navštívilo: 150224) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122813) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110611)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy