Kachní prsa s badyánem

Kategorie: Maso

Autor:

Kachní prsa s badyánem

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Připravte si v hrnečku základ na omáčku smícháním vína, škrobu, sójové omáčky, vody, medu. Dobře rozmíchejte a dochuťte, protože sójových omáček je více druhů, některé jsou slanější, také portská a dezertní vína jsou různá a někteří mají zase rádi sladší chutě, tak můžete i přidat medu.

2. Ve velké pánvi rozžhavíme olivový olej a když je dostatečně horký, přidáme kachní prsa. Velmi krátce je orestujeme a snažíme se v průběhu smažení oddělit jednotlivé kousky. Když je maso zatažené, ale ještě růžové, přidáme kedlubnu, celer, zelí, zázvor, česnek, 2 hvězdičky badyánu (všechnu zeleninu, co je tvrdší a hned se nerozvaří) a krátce restujeme.

3. Po 1–2 minutách přidáme jarní cibulku, (chilli) a zalijeme připravenou omáčkou. Stále pracujeme při silném plameni. Omáčka začne houstnou, kdyby se vám zdála příliš hustá, můžete doředit vodou. (I zelenina pouští šťávu různě intenzivně, proto Vás připravuji na případné doředění.)


4. Po přidání omáčky celý proces bude trvat zase jen minutku a jakmile máte pocit, že škrob už vykonal své a omáčka je akorát, přidejte špenát, vypněte sporák, krátce promíchejte a servírujte například a ideálně s rýží.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist